Благодаря теплой зиме именно к январю эта разновидность дикой сливы достигла идеальных органолептических показателей.
Те, кто знаком с терном, прекрасно знают: чем позже его ягоды сорвешь с куста – тем лучше. Только поздней осенью плоды терна начинают терять привычную терпкость.
Раньше, при холодных и снежных зимах, терн собирали в ноябре – чтобы ягоды не пропали, испорченные сильными морозами.
Глобальное потепление теперь позволяет совершать эту процедуру в разгар зимы.
Об этом рассказывает Днипро регион:
«Хто б міг подумати, що в середині зими, коли природа спить, на Дніпропетровщині можна знайти свіжий урожай ягід?Мова йде про терн, ту саму “дику сливу”, яка росте на узліссях, по чагарниках, балках та долинах річок.
Цей невибагливий чагарник, відомий своєю морозостійкістю та світлолюбністю, зазвичай цвіте у квітні-травні, а плоди дозрівають у вересні.
Однак, цьогорічна тепла зима подарувала нам незвичайний подарунок – можливість насолодитися смаком терну в січні.
Терен – це не просто ягода, це справжній скарб природи. Його плоди багаті на вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Завдяки своїм корисним властивостям, терн використовують як у харчовій промисловості, так і для домашнього консервування.
З нього варять варення, компоти, киселі, готують настоянки та лікувальні відвари. А сушені плоди терну можуть стати чудовою заміною чаю».
Фото Александра Ванжи.
Gorod`ской дозор | |
Фоторепортажи и галереи | |
Видео | |
Интервью | |
Блоги | |
Новости компаний | |
Сообщить новость! | |
Погода | |
Архив новостей |