|«« | «« | »» | »»| |
Вчера вместе с коллегами из Киева, Ровно, Борислава днепровские кулинары приготовили 164 аутентичных блюда украинской кухни, что является новым национальным рекордом.
Напомним, что совсем недавно члены ОО «Ассоциация рестораторов и отельеров Днепра» установила рекорд по изготовлению самой длинной пиццы и флага Украины из 6 тысяч кусочков суши, о чем сообщал Городской сайт.
Писали мы также и о подготовке нового рекорда по одновременному приготовлению максимального числа аутентичных блюд украинской кухни.
И вот вчера этот кулинарный марафон одновременно стартовал в Днепре, Киеве, Ровно и Бориславе.
Он завершился полным триумфом, о чем подробней рассказали рестораторы Елена Булах и Виктор Василенко:
«Національний гастрономічний рекорд встановлено!
Сьогодні ми свідки неймовірної події - українська кухня підкорила національний рекорд у одночасному приготуванні найбільшої кількості автентичних, унікальних українських страв (164 страви) за один день у чотирьох містах України – Дніпрі, Києві, Рівному та Бориславі!
Збірна команда з талановитого шеф-кухаря Бруславець Аріни (випускниця ДПТНЗ "Дніпровський центр професійної освіти"), майстрів виробничого навчання Дніпровського центру професійної освіти Ільїнського Сергія, Камянського центру підготовки та перепідготовки робітничих кадрів Браги Ольги не лише вразили смаками, а й підтвердили важливу істину - що їжа об'єднує нас краще за все.
Організатори рекорду - Громадська Організація «Асоціація рестораторів та готельєрів м. Дніпро» Олена Булах, разом з командами на локаціях, в цей важкий для країни час, зробили подвиг у гастрономічній сфері. Бо такий захід нагадує нам про важливість ідентифікації та визнання нашої української національної приналежності. Кожна страва, яку ми готуємо, кожен рецепт, що передається з покоління в покоління, є частиною нашої культурної спадщини.
У цьому світлі, ми маємо пильнувати за збереженням наших традицій, звичаїв та мови. Вони роблять нас унікальними та неповторними. І коли ми сідаємо за стіл, щоб насолодитися борщем, варениками, голубцями та іншими вишуканими стравами, ми не просто харчуємось, а й відчуваємо зв'язок із нашим минулим і майбутнім.
Нехай цей Національний гастрономічний рекорд буде нагадуванням для нас про те, наскільки важливо пишатися своєю національністю та нести її у світ. Давайте разом докладати зусиль для збереження наших традицій і спільно будувати сильну та обєднану Українську Націю!».
Фото со страницы Елены Булах.
Gorod`ской дозор | |
Фоторепортажи и галереи | |
Видео | |
Интервью | |
Блоги | |
Новости компаний | |
Сообщить новость! | |
Погода | |
Архив новостей |